Kuchnia w biurze

Opublikowane przez admin w dniu

kuchnia w biurze


Kuchnia w biurze często traktowana jest po macoszemu. Zdarza się , że to po prostu czajnik na szafce, kubek w szufladzie i już. A przecież to ważne miejsce dla pracowników biurowych. W pracy spędzamy bardzo dużo czasu. Zasługujemy na to, żeby mieć odrobinę komfortu, kawałek czystego blatu, gdzie możemy sobie zaparzyć herbatę. Oczywiście ideałem jest osobne pomieszczenie ze stolikiem, ale nie zawsze jest tak różowo. Oto propozycja dla tych, którzy wygospodarują 140 cm /50cm.

Kuchnia w biurze musi spełniać kilka warunków. Po pierwsze  ma być wygodna ale i nieduża. Powinna posiadać podstawowe sprzęty czyli zlewozmywak, baterię i niewielką lodówkę. Przyda się też ociekacz do umytych naczyń, półka na artykuły spożywcze i naczynia oraz kawałek blatu roboczego. Oczywiście najczęściej używanym sprzętem w każdej kuchni biurowej jest czajnik. Należy więc pamiętać o gniazdku roboczym, które będzie łatwo dostępne. W naszej kuchence przestrzeń wykorzystana jest maksymalnie , tak więc pod blatem znalazło się miejsce na szafkę przeznaczoną na ścierki, papier kuchenny itp, pod lodówką mamy szufladę na zapasy, a pod zlewozmywakiem miejsce na środki czystości.Wszystko tworzy przyjazne do pracy miejsce , zgodne z zasadami ergonomii czyli wszystko pod ręką i bez marnowania czasu i energii. Pamiętajmy, że jesteśmy w pracy 🙂

Ta kuchnia w biurze ma jeszcze jedną zaletę. Kiedy jest nieużywana znika za drzwiczkami szafy.